Количката е празна


обратно

Предлагаме натурален антивирусен, антибактериален, антисептичен вариант за защита в лицето на етеричните масла който може да намерите в БИОтека ДАРче. Ето и малко инфо за тях:

16 март 2020

За щастие организмът няма как да развие устойчивост към етеричните масла. За разлика от антибиотиците, етеричните масла не унищожават всичко по пътя си. По-скоро елиминират вируса, докато поддържат общото ви здравословно състояние. Така че, ако използвате етерични масла, за да предотвратите боледуване или заедно с други медицински средства, за да се преборите по-бързо с него, етеричните масла ще помогнат за поддържането и възстановяването на вашето здраве в цялост.

Антивирусните етерични масла се считат за естествен антибиотик, докато всяко етерично масло отделно има уникален набор от предимства. Те се борят не само с бактериите и вирусите, причиняващи инфекции, но също така осигуряват грижа за цялостното здраве, докато лекуват вашата имунна система, кожа, мускули, кости, клетки, емоционалното здраве.

Масло от чаено дърво
Това етерично масло има изразени антивирусни, антибактериални и антисептични свойства. Всички тези лечебни свойства стимулират имунната ви система. Използвайте инхалатор или добавете няколко капки към приятна топла вана.

Маслото от чаено дърво и парата от топлата баня ще изчистят синусите и ще унищожат бактериите. За най-добри резултати, докато седите в топлата вана, покрийте главата с кърпа и вдишвайте изпаренията за 5 или 10 минути. Маслото от чаено дърво има чудесно външно действие, но не го поглъщайте.

Масло от евкалипт
Едно вдишване на евкалиптово етерично масло е достатъчно, за да разберете, че сте на път към възстановяването. Деконгестант и антивирусно средство това етерично масло ще подпомогне борбата с настинката, докато елиминира задръстванията, като същевременно намалява възпалението. Евкалиптовото масло се използва като естествено лекарство за упорита кашлица, блокиране на синусите и бронхит, тъй като той ефективно освобождава лигавиците на дихателните пътища.

Поставете няколко капки евкалиптово масло в инхалатор, за да облекчите блокираните носни канали, като същевременно унищожите бактериите. Ако страдате от възпалено гърло, направете гаргара с няколко капки евкалиптово масло и топла вода, като внимавате да не поглъщате.

Ако вирусът е придружен от болезнени мускули, масажирайте върху възпалените места смес от евкалиптово масло с базово масло. Етеричното масло от мащерка също действа като антиспазматично средство, облекчаващо кашлица и мускулни болки. И накрая, ако имате треска, смесете евкалиптовото масло с ментово масло, за да намалите температурата, масажирайки.

Масло от лимон
Етеричното масло от лимон е богато на витамини, стимулира имунната система и насърчава производството на бели кръвни клетки. Чрез подсилване на организма, вие увеличавате способността на тялото да се бори с болестите.

Масло от бор
Етеричното масло от бор е бърз и свеж начин да отпушите носа. Тези, които страдат от възпалено гърло, могат да намерят известно облекчение с това етерично масло.

Масло от мента
Това свежо етерично масло действа като отхрачващо средство. Заредено е с антивирусни и антисептични свойства. Отпушва носа и помага за лечение на кашлицата. Етеричното масло от мента има чудесно действие в дифузора, но не забравяйте да не използвате това етерично масло, когато децата и бебетата са наоколо.

Масло от канела
Канелата е широко използвана в медицината и лекува широк спектър от заболявания. Нейните антивирусни, антимикробни, антибактериални и противогъбични свойства са ефективен начин за борба с инфекцията. Етеричното масло от канела е особено известно за борба със стафилококус клетъчните инфекции и елиминирането на микроби в жлъчния мехур.

Ако сте настинали и страдате от болки в гърлото, това етерично масло ще се погрижи за вас. Въпреки че канелата е популярен вкус, тя не се препоръчва за вътрешно потребление. Някои хора може да са чувствителни или алергични към мощните ефекти на канелата.

Масло от лавандула
Успокояващият аромат на лавандуловото етерично масло не само ще ви помогне при респираторни инфекции като кашлица, настинка, грип и възпалено гърло, но също така ще стимулира нервната система и ще ви отпусне, като благоприятства спокойния сън.

Вдишването на лавандулово етерично масло ще спомогне отделянето на храчките, които запушват дихателните пътища, докато антивирусните и антибактериални свойства ще подпомогнат борбата с инфекцията. Това лечебно етерично масло стимулира имунната система и ви предпазва от по-нататъшни усложнения. Поставете няколко капки лавандула във ваната и се насладете на успокояващо отпускане.

Масло от карамфил
Етеричното масло от карамфил е основна съставка на много лекарства, тъй като има силни антивирусни, антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства. Това мощно етерично масло обикновено се използва за лечение на кашлица, главоболие, зъбобол, лошо храносмилане и астма, за борба с инфекцията и стимулиране на имунната система.

В същото време, антивирусните свойства правят тялото ви устойчиво на заболявания, докато пречиствате кръвта си. Когато се смесва със сол и се приложи върху челото, служи за облекчаване на главоболие.

Неговият противовъзпалителен ефект също така служи за лечение на респираторни проблеми, облекчаване на кашлица, настинка, синузит и бронхит. Човек трябва да бъде предпазлив, когато използва толкова мощно етерично масло. Не забравяйте винаги да разреждате карамфиловото масло с базово масло, когато се използва локално.

Маслото от карамфил съдържа еугенол, към който също много хора са алергични, когато се приема във високи дози. Хората с чувствителна кожа трябва да избягват това етерично масло.

Масло от мащерка
Използва се заедно с етерични масла от лимон, евкалипт и чаено дърво. Етеричното масло от мащерка ще помогне за елиминиране на задръстванията. Има антибактериални и антивирусни свойства, което ви помага да се предпазите от заболяване. Не се препоръчва при високо кръвно налягане.

Масло от риган
Риганът не е само вкусна подправка, добавена към любимото ви ястие от Италия, но и мощно антивирусно, противогъбично, антибактериално, антипаразитно и противовъзпалително етерично масло. Дезинфекционните и антибактериални свойства на това етерично масло са ценени векове наред, предпазвайки храната от бактерии.

Етеричното масло от риган е ценно за вашето респираторно здраве, облекчавайки кашлицата и изтласквайки храчките, които запушват дихателните пътища. Маслото ви предпазва от вирусни инфекции, както и от бактерии и вредни протозои. Мощните антивирусни свойства на това етерично масло подпомагат дейността на имунната система.